Dedoles sází les 2019

„Nejlepší čas zasadit strom byl před 20 lety, nebo dnes.“

Proto jsme se znovu rozhodli spolu s vámi přiložit ruku k dílu vysazením lesa. Naše společná iniciativa vytvořit ze světa lepší místo pro život vyšla skvěle. Díky vám jsme za jeden víkend zasadili bezmála 8 000 nových stromků. Zopakujme si kroky, které jsme společně dotáhli do úspěšného konce:

CO SE PODAŘILO:

1. Za jeden víkend se vysadilo 7996 stromů
2. Dedoles zakoupil celkem 50 000 stromů, které budou vysázeny v Tatrách do konce roku 2019
3. Zákazníci Dedoles přispěli částkou 610,971.21 KČ prostřednictvím dedolesných drobných
4. 720 dobrovolníků si přišlo osobně zasadit stromek
5. Celkově bude zalesněných cca 40 ha plochy
6. Sázeli jsme opět permakulturně (zejména jedle a modříny) - necháváme stromečkům podmínky, které podporují jejich růst.

  

MOHU SE JEŠTĚ ZAPOJIT?????

Můžete tak učinit díky Dedoles drobným, které fungují následovně: v posledním kroku objednávky si libovolně zaokrouhlíte částku objednávky. Vašimi drobnými můžete přispět na projekty, které podporují výsadbu stromů, ochranu životního prostředí, sociálně slabší a znevýhodněné lidi. Více se dočtete tu.  
ČTĚTE VÍCE O SÁZENÍ:

Během veřejného sázení v Západních Tatrách v Roháčích 5. - 6 . 10. 2019 pod odborným dohledem Státních lesů TANAPu se podařilo vysadit 7996 stromků. Považujeme to za velký úspěch, protože sázení provázel intenzivní déšť a sníh. Výsadby se zúčastnilo celkem 720 odvážných dobrovolníků.

Společnost Dedoles díky příspěvkům od zákazníků finančně přispěla na sázení 50 000 stromů, čímž se jí podařilo cíl 40 000 překonat. Tyto stromky budou vysázeny v Tatrách do konce roku 2019. Sázeli jsme zejména jedle a modříny pod odborným dohledem. Na místo sázení má kdokoli přístup. Zalesňovalo se celkově 7 ploch v Západních tatrách (Roháče) na Slovensku. Konkrétně doliny Primula, Bungalovy, Dlouhá jáma, Salatín, Tři panáky a Látáná.